کفیر و کامبوچا

دستورالعمل تهیه کفیر و کامبوجا

کفیر و کامبوچا

دستورالعمل تهیه کفیر و کامبوجا

۲ مطلب در آبان ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

کفیر، یک نوشیدنی پروبیوتیکی است که حاوی بسیاری از ترکیبات زیست فعال است و “غذای سالم قرن ۲۱” عنوان گرفته است. جالب است بدانید که این پروبیوتیک ها مثل باکتری اسید لاکتیک، قادر به کمک به افزایش عملکرد سیستم ایمنی و مبارزه با میکروب‌های مضر و سرطان‌زا هستند، به علاوه آن‌ها اغلب کلید بهبود بسیاری از مسائل گوارشی هستند.

اگر هنوز برایتان سوال است که “چرا باید کفیر را مصرف کنیم؟” به مطلب مناسبی مراجعه کرده اید، ما در این مطلب به بررسی مزایای کفیر و مشخصات تغذیه ای آن می پردازیم، لطفا تا انتها با ما همراه باشید.

 


کفیر چیست؟

کفیر نوشیدنی شیر تخمیر شده است که با استفاده از “دانه” استارتر تولید می شود و در واقع ترکیبی از باکتری و مخمر است. دانه های کفیر با شیر در تعامل هستند تا یک نوشیدنی تخمیری ایجاد کنند که حتی افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز نیز معمولاً می توانند آن را بنوشند.

این نوشیدنی را می توان تقریباً با هر نوع شیر، مانند شیر بز، گوسفند، گاو، شیر سویا، شیر ِ برنج یا شیر نارگیل تهیه کرد. در کمال تعجب حتی می توانید آن را با آب نارگیل هم درست کنید.

از نظر علمی، دانه های کفیر شیر حاوی مخلوط میکروبی پیچیده ای از باکتری های اسید لاکتیک و مخمرها در یک ماتریس پلی ساکارید – پروتئین است.

این نوشیدنی پروبیوتیکی هزاران سال است که در بسیاری از فرهنگ های مختلف در سراسر جهان به خصوص آنهایی که در اروپای شرقی ساکن هستند استفاده می شود. جالب است بدانید که نام کفیر برگرفته از کلمه ترکی keyif به معنای “احساس خوب” است.

تصور می شود که کفیر، نخستین بار توسط دامداران کشف شد که به طور اتفاقی شیر را در فلاسک های چرمی خود تخمیر می کردند. فواید و اثرات قدرتمند این مخلوط به زودی در اطراف قبایل پخش شد و بعدها توسط پزشکان روسی که از مزایای درمانی افسانه‌ای آن مطلع شدند، جمع آوری شد و از آن برای کمک به درمان بیماری‌هایی مثل بیماری سل در قرن ۱۹ استفاده کردند.

امروزه کفیر به یک پدیده جهانی تبدیل شده است. فروش کفیر در Lifeway آمریکا، که ۹۷ درصد کل فروش کفیر در ایالات متحده را شامل می شود، از ۵۸ میلیون دلار در سال ۲۰۰۹ به بیش از ۱۳۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۴ رسیده است.

با این حال، اگرچه این نوشیدنی پروبیوتیکی محبوب به طور گسترده ای در دسترس است و گزینه های زیادی برای خرید کفر وجود دارد، اما خبر خوب اینکه هر کسی می تواند آن را در آشپزخانه خود نیز تهیه کند.

در واقع دستور العمل های زیادی در مورد نحوه تهیه دانه های کفیر و روش های جالب وجود دارد که می توانید از آنها در سوپ ها، خورشت ها، اسموتی ها، کالاهای پخته شده و… استفاده کنید.


ارزش غذایی کفیر

 

آیا می خواهید بدانید که چرا کفیر برای شما مناسب است؟ مانند سایر محصولات لبنی، کفیر هم منبع خوبی از کلسیم است، به علاوه حاوی مقادیر زیادی ویتامین B12، منیزیم، ویتامین K2، بیوتین، فولات، آنزیم ها و پروبیوتیک ها است.

به عنوان نمونه، یک فنجان کفیر شیر خریداری شده در فروشگاه شامل مواد مغذی زیر است:

  • ۱۶۰ کالری
  • ۱۲ گرم کربوهیدرات
  • ۱۰ گرم پروتئین
  • ۸ گرم چربی
  • کلسیم ۳۹۰ میلی گرم (۳۰ درصد DV)
  • ۵ میکروگرم ویتامین D (25 درصد DV)
  • ۹۰ میکروگرم ویتامین A (10 درصد DV)
  • ۳۷۶ میلی گرم پتاسیم (۸ درصد DV)

چیزی منحصر به فرد در مورد این نوشیدنی که مسئول بسیاری از فواید سلامتی کفیر است، محتوای پروبیوتیک آن است. طبق یک مطالعه در سال ۲۰۱۹، این ماده می تواند حاوی بیش از ۵۰ گونه باکتری پروبیوتیک و مخمر باشد.


کفیر چه خواصی دارد؟

 

خواص کفیر

در یک مطالعه که در سال ۲۰۱۵ که در Frontiers in Microbiology منتشر شد، کفیر به عنوان منبع بالقوه پروبیوتیک ها و مولکول های دارای چندین خاصیت سلامتی، شناخته شد. به گفته نویسندگان، “از جمله خصوصیات بیولوژیکی کفیر می توان به استفاده از آن به عنوان آنتی اکسیدان، ضد تومور، ماده ضد میکروبی و عدیل کننده سیستم ایمنی اشاره کرد.”

مقاله دیگری که در سال ۲۰۲۰ در مجله Nutrients منتشر شد، می گوید: “کفیر به لطف اثرات ضد میکروبی، ضد سرطان، اثرات درمانی دستگاه گوارش، توازن باکتری های مفید در میکروبیوتای روده و اثرات ضد دیابتی، مزایای سلامتی زیادی دارد.”

در قسمت زیر برخی از مهم ترین فواید کفیر را عنوان می کنیم:


  1. کفیر دارای پروبیوتیکی است که می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند

کفیر حاوی پروبیوتیک ها، ترکیبات و مواد مغذی زیادی مانند بیوتین و فولات است که به بدن شما کمک می کند تا سیستم ایمنی بدن شما را مجهز کند.

مطالعات حاکی از آن است که یک پروبیوتیک خاص موجود در کفیر که لاکتوباسیلوس کفیری نام دارد، به دفاع از بدن در برابر باکتری های مضر مانند سالمونلا و اشریشیا کُلی (Escherichia coli) کمک می کند. این سویه باکتریایی به همراه سایرین به تعدیل سیستم ایمنی بدن کمک می کند و رشد باکتری های مضر را مهار می کند.

ترکیب قدرتمند دیگری که فقط در این نوشیدنی پروبیوتیک یافت می شود، پلی ساکارید نامحلول به نام کفیران است که دارای خواص ضد میکروبی است که می تواند علیه کاندیدا مبارزه کند.

علاوه بر این، کفیران توانایی کمک به کاهش استرس اکسیداتیو، کلسترول و فشار خون را نیز دارد. یک مطالعه شواهدی را نشان داد که جمعیت باکتریایی موجود در این نوشیدنی دارای تأثیرات مطلوبی بر تعدادی از پارامترهای سندرم متابولیک است.


  1. کفیر قدرت استخوانی ایجاد می کند

کفیر ساخته شده از لبنیات پرچرب منبع خوبی از کلسیم است، که به همراه ویتامین K و سایر مواد معدنی، سلامت استخوان ها را پشتیبانی می کنند. شاید مهمتر از آن، ترکیبات زیست فعالی که به جذب کلسیم در بدن و جلوگیری از تخریب استخوان کمک می کنند، موثر باشند.

مطالعات نشان داده که ویتامین K2 در بهبود جذب کلسیم و همچنین سلامت و تراکم استخوانها بسیار حیاتی است. پروبیوتیک های موجود در این نوشیدنی باعث بهبود جذب مواد مغذی می شوند و لبنیات، خود حاوی مهمترین مواد مغذی برای بهبود استحکام استخوان ها از جمله فسفر، کلسیم، منیزیم، ویتامین D و ویتامین K2 است.


  1. کفیر به طور بالقوه به مبارزه با سرطان کمک می‌کند

مطالعاتی که بر روی برخی از ترکیبات موجود در نوشیدنی های پروبیوتیکی انجام شده، نشان می دهد که این ترکیبات در برخی از مطالعات آزمایشگاهی به دفاع در برابر گسترش سلول های سرطانی در معده کمک می کند.

نوشیدن این نوشیدنی می تواند باعث کند شدن رشد تومورهای اولیه و تبدیل آنزیمی آنها از غیر سرطان زا به سرطان زا شود.

یکی از آزمایشات آزمایشگاهی نشان داد که ترکیبات موجود در کفیر می تواند سلول های سرطانی پستان را به میزان ۵۶ درصد کاهش دهد و این در حالی است که سویه های ماست تعداد این سلول ها را ۱۴ درصد کاهش می دهد.


  1. کفیر از هضم و سلامت روده پشتیبانی می کند

تحقیقات نشان می دهد که مصرف غذاهای پروبیوتیکی می تواند به مقابله با بیماری های دستگاه گوارش مانند سندرم روده تحریک پذیر و بیماری کرون کمک کند.

جالب است بدانید که مصرف غذاهای حاوی پروبیوتیک، بعد از مصرف آنتی بیوتیک می تواند برای روده شما مفید باشد. ترکیبات پروبیوتیکی به ترمیم فلور از دست رفته که علیه پاتوژن ها مقابله می کند، کمک می کند. پروبیوتیک همچنین می تواند در برابر اسهال و سایر عوارض جانبی ناشی از داروها کمک کند.

علاوه بر این، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد از آن جایی که کفیر می تواند ترکیب میکروبیای روده را به شکلی مثبت تغییر دهد، نوشیدن آن می تواند برای بهبود عملکرد بدنی و مبارزه با خستگی جسمی نیز مفید باشد.


  1. کفیر آلرژی ها را بهبود می بخشد

اشکال مختلف آلرژی و آسم همه با مسائل التهابی در بدن مرتبط هستند و جالب اینکه کفیر می تواند به درمان التهاب تا حدودی کمک کرده و خطر ابتلا به مشکلات تنفسی مانند آلرژی و آسم را کاهش دهد.

طبق یک مطالعه حیوانی در ایمونوبیولوژی، نشان داده شده که کفیر سلولهای التهابی که باعث اختلال در ریه ها می شوند را کاهش داده و همچنین باعث افزایش مخاط در موش ها شده است.

به نظر می رسد میکروارگانیسم های زنده موجود در این نوشیدنی به سیستم ایمنی بدن کمک می کنند تا واکنش های آلرژیک را سرکوب کند. برخی دانشمندان حتی معتقدند که این واکنش های آلرژیک ممکن است نتیجه عدم وجود باکتری های خوب در روده باشد.


  1. کفیر از سلامت پوست پشتیبانی می کند

کفیر به بازگرداندن باکتری های خوب به جلو کمک می کند و از سلامتی بزرگترین اندام شما، یعنی پوست پشتیبانی می کند. خوب است بدانید که کفیر می تواند به بهبودی از مشکلات پوستی مانند سوختگی و بثورات نیز کمک کند.

صرف نظر از محتوای پروبیوتیکی کفیر، کربوهیدرات موجود در کفیر می تواند باعث بهبود زخم های پوستی شده و ممکن است برای بافت همبند نیز به عنوان محافظ عمل کند.


  1. کفیر علائم عدم تحمل لاکتوز را بهبود می بخشد

باکتری های خوب که در بسیاری از لبنیات وجود دارد برای داشتن یک روده و بدن سالم ضروری هستند. با این حال، بسیاری از افراد هستند که نمی توانند لبنیات را تحمل کنند زیرا قادر به هضم لاکتوز نیستند، بنابراین با علائم عدم تحمل لاکتوز مواجه می شوند.

ماده فعال موجود در کفیر به تجزیه لاکتوز کمک می کند و هضم آن را آسان تر می کند. علاوه بر این، این نوشیدنی مفید، طیف وسیعی از سویه ها و مواد مغذی باکتریایی را شامل می شود که به حذف تمام لاکتوز موجود در لبنیات کمک می کنند.


انواع کفیر

حتی اگر شما نمی توانید هیچ یک از انواع محصولات لبنی را تحمل کنید، انواع کفیر وجود دارد که در حالیکه سرشار از پروبیوتیک هستند و فواید کفیر را هم دارا هستند، اما کاملاً بدون لاکتوز و لبنیات هستند.

در اصل دو نوع کفیر وجود دارد:

  • کفیر شیر (تهیه شده از شیر گاو، گوسفند یا بز، یا حتی شیر نارگیل)
  • کفیر آب (ساخته شده از آب شیرین یا آب نارگیل، که هر دو حاوی لبنیات نیستند)

در حالی که مایع پایه مورد استفاده در انواع مختلف کفیر، متفاوت است، اما روند ساخت کفیر یکسان است و تصور می شود که بسیاری از مزایای کفیر در هر دو نوع وجود دارد.

تمام انواع کفیر با استفاده از دانه های کفیر ساخته می شود که نوعی استارتر تخمیر است.

کفیر شیر

کفیر شیر نوعی نوشیدنی شیر تخمیر شده است که معروف ترین نوع آن بوده و به طور گسترده ای در دسترس است، کفیر شیر معمولاً در بیشتر سوپر مارکت ها و تقریباً همه فروشگاه های مواد غذایی به فروش می رسد. این نوع غالباً از شیر بز، شیر گاو یا شیر گوسفند تهیه می شود، اما برخی از فروشگاه ها نیز کفیر شیر نارگیل دارند که این بدان معنی است که به هیچ وجه حاوی لاکتوز، مواد لبنی یا شیر واقعی نیست.


تفاوت بین کفیر و ماست چیست؟ آیا کفیر سالم تر از ماست است؟

به طور معمول، هر دو با یک استارتر مخمر ساخته می شوند، که وظیفه کشت باکتری های مفید را دارد. برخلاف ماست، کفیر صرفاً از سویه های مزوفیلیک تهیه می شود که در دمای اتاق کشت می شود و به هیچ وجه نیاز به گرم شدن ندارد.

این دو شباهت های بسیاری دارند، اما کفیر تمایل دارد که تعداد پروبیوتیک بالاتری داشته باشد و تنوع بیشتری از سویه ها و مخمرهای باکتریایی داشته باشد. پس از تخمیر، کفیر شیر دارای طعم ترشی است که تا حدودی شبیه به طعم ماست یونانی است.

میزان قوی بودن طعم آن نیز بستگی به مدت زمان تخمیر آن دارد. کفیر شیر به طور طبیعی شیرین نیست، اما به منظور تقویت طعم و جذابیت آن می توانید طعم های دیگری به آن اضافه کنید. بیشتر کفیرهای موجود در فروشگاه با طعم هایی مانند میوه یا شکر طعم دار هستند، اما شما می توانید با اضافه کردن عسل خام، شربت افرا، عصاره وانیل یا عصاره گیاه استویا، خودتان در خانه آن را شیرین و طعم دار کنید.

کفیر نارگیل

کفیر نارگیل را می توان با استفاده از شیر نارگیل یا آب نارگیل تهیه کرد. هر دو نوع بدون لبنیات هستند و اغلب به عنوان پایه ای مناسب برای ایجاد کفیر تخمیر شده در نظر گرفته می شوند زیرا به طور طبیعی حاوی کربوهیدرات هایی هستند که در فرآیند تخمیر توسط مخمرها مورد نیاز هستند.

کفیر نارگیل به همان روش کفیر شیر تهیه می شود. این ماده حاوی مخمر فعال و باکتریهای موجود در دانه کفیر است. هر دو نوع کفیر نارگیل مانند نارگیل طبیعی طعم دار هستند و همچنین تمام مزایای تغذیه ای شیر و آب نارگیل را در اختیار شما قرار می دهند.

کفیر آب

ک فیر آب طعمی لطیف تر و بافتی سبک تر از کفیر شیر دارد و به طور معمول با استفاده از آب قند یا آب میوه ساخته می شود. کفیر آب به شکلی مشابه کفیر شیر و نارگیل ساخته می شود. درست مانند کفیر شیر، کفیر آب نیز می تواند با استفاده از مکمل های سالم در خانه طعم دار شود و یک جایگزین عالی و سالم برای نوشیدن چیزهایی مانند سودا یا آب میوه فرآوری شده می باشد. می توانید کفیر آب را به اسموتی، دسرهای سالم، جو دوسر، سس سالاد اضافه کنید یا فقط آن را به صورت ساده بنوشید.


خطرات و عوارض جانبی کفیر

این نوشیدنی هنگام مصرف در حد اعتدال، می تواند یک افزودنی بی خطر و سالم به رژیم غذایی شما باشد.

در بعضی موارد، کفیر در صورت مصرف زیاد، ممکن است عوارض جانبی خاصی از جمله نفخ، حالت تهوع، اسهال یا درد معده ایجاد کند. این علائم اولین باری که کفیر را مصرف می کنید، شایع تر بوده و به طور معمول با مصرف مداوم فروکش می کند.

چه مقدار کفیر باید بنوشم؟ آیا نوشیدن هر روز کفیر بی خطر است؟

بیشتر منابع توصیه می کنند که برای به حداکثر رساندن مزایای سلامتی این نوشیدنی مفید، حدوداً یک فنجان در روز مصرف کنید. در حالت ایده آل، با دوز کمتری شروع کنید و به آرامی آن را به میزان مورد نظرتان برسانید تا تحمل خود را ارزیابی کرده و عوارض جانبی منفی ناشی از آن را کاهش دهید.

به خاطر داشته باشید که کفیر شیر از لبنیات تهیه شده و برای کسانی که به شیر دارند یا محصولات لبنی حساسیت دارند، مناسب نیست. اگر بعد از مصرف کفیر شیر علائم منفی را تجربه کردید ، آن را با نوشیدنی های تخمیر شده ساخته شده با نارگیل یا آب تعویض کنید.

 

منبع:

https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/health-benefits-kefir

https://www.medicalnewstoday.com/articles/318353

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7071183/

https://prebiotic.ir/what-is-kefir/

  • kefir grins
  • ۰
  • ۰

خواص کفیر

کِ‍فیر نوشیدنی تخمیری حاصل از شیر و دانه‌های کفیر است که سرمنشأ آن کوه‌های قفقاز در روسیه می‌باشد. دارای عطر و طعم خوشی بوده و می‌تواند همراه با عسل و سایر میوه‌ها مصرف شود. مصرف کفیر بر روی حرکت روده، سهولت در هضم، تقویت ایمنی، کاهش شدت و مدت اسهال، اختلال خواب، افسردگی و اختلالات زیاد فکری مؤثر است و به بازسازی فلور میکروبی غشاهای مخاطی سراسر دستگاه گوارش کمک می‌کند. میکروارگانیزم‌های آن غیربیماریزا بوده و برای تولید آن به مقدار زیادی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و ساکارومیسز کفیر، نیاز است.

 

تمام خواص ؛ فواید و عوارض احتمالی موجود در کفیر

کفیر نوعی نوشیدنی است که توسط تخمیر دانه های کفیر در شیر یا آب ایجاد می شود. نه تنها یک پروبیوتیک قوی است چون حاوی مخمرها و باکتری ها است، اما همچنین ممکن است سیستم ایمنی، مبارزه با سرطان و بهبود سلامت شکم را تقویت کند. برای یادگیری بیشتر در مورد فواید و عوارض جانبی کفیر مطالعه کنید.

 

کفیر چیست ؟

کفیر یک نوشیدنی تخمیر شده از دانه های کفیر است که در اصل از کوه های قفقاز بین آسیا و اروپا بدست آمده است. کلمه کفیر از کلمه ترکی کیفی سرچشمه می گیرد که به معنای "حس خوب" است. دانه های کفیر حاوی چندین گونه باکتری و مخمرها هستند. آن ها کوچک، زرد و سفید رنگ با ظاهری شبیه گل کلم کوچک هستند .کفیر به عنوان پروبیوتیک شناخته می شود که به هضم کمک می کند.با این حال، این نوشیدنی مزایای دیگری دارد، از جمله:

  •  تقویت ایمنی و سلامت شکم
  • بهبود هضم
  • مبارزه با آلرژی ها
  • مبارزه با سرطان
  • کشتن باکتری ها و قارچ ها
  • جلوگیری از چاقی
  • بهبود عملکرد قلب
  • تقویت سلامت استخوان
  • کمک به دیابت
  • بهبود سلامت پوست

 

خواص و فواید بی نظیر کفیر 

چگونه کفیر را درست کنیم؟ طرز تهیه کفیر در منزل

به طور سنتی، کفیر با تخمیر دانه های کفیر در شیر گاو درست می شود. همچنین با استفاده از انواع دیگر شیر مانند بز، گوسفند، سویا، برنج و یا نارگیل درست می شود .آب کفیر یک نوشیدنی پروبیوتیک حاوی دانه های آب و کفیر ، شبیه کامبوچاو زنجبیل است در حالی که کفیر نارگیل از آب نارگیل و دانه های کفیر تهیه می شود .با دنبال کردن مراحل زیر،درست کردن شیر کفیر در خانه آسان است :

نوع شیر که می خواهید انتخاب کنید - گاو، بز، بوفالو، گوسفند، سویا. زمان و دما تخمیر نیز ممکن است با توجه به نوع شیر متفاوت باشد.

یک قاشق سوپ خوری شیر دانه کفیر را در یک شیشه شیشه ای قرار دهید.

2 فنجان شیر را در ظرف اضافه کنید و آن را با یک حوله یا یک دستمال بپوشانید اما کاملا آن را با در نبندید.

ظرف شیشه ای را در دمای اتاق قرار دهید تا به مدت 24 تا 36 ساعت تخمیر شود. در طول فرآیند تخمیر، باکتری ها و مخمرها در کفیر گلوکز و قند را به آمینو اسیدها، اسید لاکتیک و دیگر مواد تجزیه می کنند.

از صافی برای جدا کردن دانه های کفیر از شیر استفاده کنید.

 شیر کفیر سالم است و برای نوشیدن آماده است. یا مستقیما آن را بنوشید یا می توانید آن را در یخچال (در دمای 4 درجه سانتی گراد)برای مصرف بعدی نگه دارید.آشامیدن شیر بعد از آن که در یخچال نگهداری می شود، مقدار لاکتوز را کاهش می دهد، که برای افرادی با حساسیت به لاکتوز و دیابت بهتر است.دانه های کفیر نیز می توانند برای استفاده بعدی در یخچال نگهداری شوند و یا می توانند مستقیما برای تولید شیر بیشتر مورد استفاده قرار گیرند.مزه کفیر به شیر مورد استفاده بستگی دارد، اما معمولا کمی ترش،تازه و خامه ای است.

حقایق ارزش غذایی کفیر :

ارزش غذایی بسته به شیر یا آب مورد استفاده، دانه های کفیر و نحوه تولید و نگهداری آن متفاوت است. یک فنجان شیر کم چرب حدود 110 کالری کفیر دارد. همانطور که در این بخش از سلامت تغذیه در نمناک می گوییم شیر کفیر حاوی :

  • پروتیین ها (3 % -6.4 %)
  • کربوهیدرات (3.8 % -4.7 %)
  • چربی (0.2 % -2.3 %)
  • الکل (0.48 %)

ترکیبات

از آنجا که دانه های کفیر انواع مختلفی دارند، ممکن است اجزای آن ها از کشوری به کشور دیگر و از دانه به دانه متفاوت باشد. کفیر می توانند حاوی باکتری های پروبیوتیک متعدد ، باکتری و مخمر باشند .

دانه های کفیر ممکن است حاوی انواع باکتری باشند .ویتامین ها:ویتامین A، ویتامین B1، ویتامین B5، ویتامین B5، ویتامین B، ویتامین C، ویتامین C، ویتامین ب.

آمینو اسیدها:والین، ایولولین، متیونین، لیزین، فینیل آلانین، تریپتافن ،

مواد معدنی:پتاسیم، کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن، روی، مس، منگنز

 

ارزش غذایی و طرز تهیه کفیر

مکانیزم عملکرد کفیر در بدن

کفیرسیستم ایمنی را افزایش می دهد:

فعال کردن سلول های سفید خون بزرگ (یاخته).افزایش شکست باکتری ها و میکروارگانیسم های مضر (یاخته خواری).

تقویت اکسید نیتریک (NO)و تولید سایتوکاین را به کاهش نفوذ Th2 (تغییر پاسخ ایمنی به Th1 با کاهش IL - 8 و افزایش IL - 5).

کفیر سلامت شکم را بهبود می بخشد:

افزایش باکتری های مفید، مخمر و میکروارگانیسم های دیگر در روده از جمله لاکتوباسیلوس، لاکتوکوکوس و بیفیدووباکتری .

کاهش باکتری های مضر، مخمر و میکروارگانیسم های دیگر در روده، مانند آنترباکتریوسه و کلستریدیوم .

کفیر به مبارزه با سرطان کمک می کند:

کاهش انتشار عوامل رشد سرطان، در حالی که پروتئینی که مرگ سلولی را تحریک می کند منجر به مرگ سلول سرطانی می شود .

افزایش ترشح اینترفرون ،سیتوکین که رشد سلول های سرطانی را مسدود می کند و افزایش سطح آنزیمی که از آسیب دی ان ای گلوتاتیون پراکسید جلوگیری می کند و کاهش یک ماده شیمیایی که موجب آسیب دی ان ای مالون دی آلدهید می شود.

 

مبارزه با سرطان با کفیر

کفیر ، گوارش را بهبود می بخشد:

لاکتوز در مقایسه با شیر در کفیرکم تر است در نتیجه به راحتی توسط افراد با حساسیت به لاکتوز قابل هضم است.

کفیر مانع چاقی می شود:

کاهش سطح آنزیمی که چربی را تولید می کند (اسیدهای چرب)، در حالی که سطح آنزیم را افزایش می دهد وتولید چربی را مسدود می کند.فعال کردن مسیرهای چندگانه که تولید چربی های جدید را مسدود می کنندو افزایش ترشح پروتئین ها که چربی ها را تجزیه می کنند.

کفیر با آلرژی ها مبارزه می کنند:

پیش گیری از واکنش آلرژیک

 

کفیر برای مبارزه با آلرژی ها 

فواید سلامتی:

1)بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن:

در یک بزرگ سال سالم، مصرف 6 هفته ای، کفیر خون - 8 IL (یک کموکین)را کاهش داده و سطوح - IL 5 را بالا می برد. این منجر به افزایش عملکرد سیستم دفاعی بدن می شود .

2)کفیر برای بهبود سلامت روده:

کفیر ، افراد را در برابر عفونت روده که ناشی از انگل است محافظت می کند.در حقیقت باکتری ها و مخمرها در کفیررشد باکتری را متوقف می کنند که موجب عفونت های قارچی، از جمله اشریشیاکولی، سالمونلا، و باسیلوس سیریس است.یک قند پیچیده پلی ساکارید که توسط باکتری در کفیر تولید می شود، اکسیدهای نیتروژن را کاهش می دهد (سطح بالا می تواند باعث مشکلات شکمی شود)و اسیدهای چرب آزاد (تولید سایتوکاین را کنترل می کند)، و و روده را بهبود می بخشد. دانه های کفیر تیبتان نیز شامل لاکتوباسیلوس پلانتاروم و به عنوان آنتی اکسیدانی در سلول ها عمل می کند.

یک مساله مهم در مورد پروبیوتیک ها این است که اسید معده برخی میکروب ها را قبل از رسیدن به روده ها، می کشد و آن ها را غیر فعال می سازد. اما پروبیوتیک های کفیر قادر به زنده ماندن در یک محیط اسیدی هستند .

 3)کفیر هضم را بهبود می بخشد:

در یک مطالعه آزمایشی بین 20 بزرگ سال با یبوست، کفیر فراوانی و غلظت مدفوع را افزایش داده، استفاده از ملین ها را کاهش و حرکات روده را طی4 هفته مصرف بهبود می بخشد.بین 42 بزرگ سال با معلولیت های ذهنی و جسمی 2 گرم کفیر به مدت 12 هفته باعث درمان کامل یبوست در 9 شرکت کننده و کاهش علایم در اکثر موارد شد. کفیر می تواند به عنوان یک روش درمانی ایمن برای جلوگیری از یبوست استفاده شود و کفیر همچنین می تواند آنزیم های گوارشی را افزایش دهد.

 

بهبود هضم با استفاده از کفیر

4) استفاده از کفیر به حساسیت لاکتوز کمک می کند:

در یک مطالعه 15 بزرگ سال با حساسیت به لاکتوز، کفیر باعث بهبود هضم لاکتوزمی شود. هم چنین درد و نفخ شکم را کاهش می دهد. کفیر طعم دار دارای اثر ضعیف تر نسبت به بدون طعم آن است.نوشیدنی ساخته شده از پوست تخم مرغ و شیر، لاکتوز کمتر،کلسیم بیشتر نسبت به شیر معمولی دارد. بنابراین، هضم شیرکفیر می تواند برای افراد حساس به لاکتوز، به خاطر لاکتوز پایین و پروبیوتیک های مفید، آسان تر باشد.فرآیند تخمیر در شیرکفیر، مقدار لاکتوز موجود در شیر را کاهش می دهد که هضم را آسان تر می کند. کفیر که با سویا یا شیر نارگیل یا حتی آب درست می شود، بدون لاکتوز است.

5)کفیر برای کاهش وزن:

در یک مطالعه 8 هفته ای در 75 زن چاق یا با اضافه وزن، کفیر وزن، شاخص توده بدنی و اندازه کمر را کاهش داد. شیر کم چرب نیز به نتایج مشابهی منجر شد .

6)کفیر برای حمایت از قلب و رگ های خونی:

کفیر میزان خون کل کلسترول، کلسترول (LDL)و تری گلیسرید را در یک مطالعه 8 هفته ای در 75 زنان چاق را کاهش داد. شیر بز سویا نیز کلسترول HDLرا در موش های صحرایی افزایش داد. این اثرات خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.

 

حمایت از قلب و رگ های خونی با کفیر

 7. کفیر برای بهبود سلامت استخوان:

در یک مطالعه آزمایشی 6 ماهه (DB - RCT)، مصرف کفیرچگالی استخوان کفل، میزان خون هورمون پاراتیروئید(PTH)و کلسیم را در 40 بیمار با پوکی استخوان افزایش داد .

8. کفیر به دیابت کمک می کند:

در مطالعه 60 بیمار با دیابت نوع 2، شیر کفیر ، هموگلوبین ، سطح گلوکز خون را کاهش داد. در نتیجه می تواند به رژیم غذایی برای کمک به دیابت اضافه شود .در مطالعه ای روی موش ها با دیابت، ترکیبی از شیر سویا و شیر بز باعث کاهش سطح گلوکز خون و افزایش آنزیم های آنتی اکسیدان شد در واقع، این ترکیب تاثیر قوی تری دارد نسبت به کفیر که فقط از شیر سویا یا شیر بز درست شده است. شیر بز و شیر سویا نیز می توانند فعالیت لوزالمعده را افزایش دهد تا کنترل گلوکز را بهبود بخشند.

9. کفیر برای کاهش پوسیدگی دندان:

در 22 بزرگ سال سالم، کفیر رشد استرپتاکوس را مسدود می کند، باکتری که باعث پوسیدگی دندان می شود.

 

کاهش پوسیدگی دندان با کفیر

10.کفیر به مبارزه با سرطان کمک می کند

شیر کفیر رشد تومور را به تاخیر می اندازد و اندازه تومور سرطانی در موش ها را کاهش داد. آب کفیر همچنین رشد تومور را مسدود کرده و سلول های ایمنی را افزایش داده که سرطان ( و سلول های سیتوتوکسیک 50)را در موش های مبتلا به سرطان پستان از بین می برند. همچنین رشد تومور را متوقف کرده است.

11. شیر کفیر از زخم معده ناشی از رادیو تراپی جلوگیری می کند.

در مطالعات متعدد سلول، شیرکفیر رشد تومور را مسدود کرده و باعث مرگ سلول سرطانی در سرطان خون، سرطان روده بزرگ، سرطان معده و سرطان سینه شد.

شیر از سلول ها در برابر آسیبUV محافظت می کند که باعث سرطان پوست می شود.در مطالعه بالینی 40 بیمار مبتلا به سرطان روده بزرگ تحت شیمی درمانی، مشکلات خواب را کاهش داد.

به کاهش التهاب کمک می کند:

کفیر ، تولید ترکیبات التهابی و آسیبDNA را کاهش می دهد.

12.کفیر سلامت پوست و کاهش اسکارها را بهبود می دهد.

ژل باعث کاهش اندازه و بافت زخم می شود ، ژل 70 % کفیر سرعت ترمیم زخم را افزایش می دهدکفیر نیز از سلول ها در برابر آسیب UV محافظت می کند. علاوه بر پیش گیری از سرطان پوست، این امر ممکن است باعث کاهش سالخوردگی پوست شود.

 

کفیر مناسب برای بهبود سلامت پوست 

13.کفیر برای مبارزه با آلرژی:

عصاره کفیر باعث کاهش التهاب مجاری تنفسی در موش های مبتلا به آسم شده است. همچنین تولید پادتن موجب شده آلرژی و ترکیبات التهابی را کاهش دهد.

14. کفیر باکتری های مضر و قارچ ها را می کشد.

دانه های کفیر رشد باکتری میکرو ارگانیسم را متوقف می کنند:

کفیر و ماست

اگرچه هردوی آنها حاوی پروبیوتیک هستند و مزایای برای سلامتی دارند، اما تفاوت هایی و شباهت های بین آن ها وجود دارد.

مقایسه فواید سلامتی کفیر و ماست

ماست ممکن است در بهبود سلامت استخوان، موثرتر از کفیر باشد ؛ در این بخش از سلامت نمناک به مقایسه فواید و خواص کفیر و ماست برای بدن خواهیم پرداخت که کفیر و ماست به مدیریت بیماری های قلبی و دیابت کمک می کنند . اگرچه ماست برای سلامت شکم و سیستم ایمنی مفید است، کفیر در بهبود روده، مقابله با عفونت ها، و افزایش عملکرد ایمنی موثر است .

ماست حافظه و عملکرد مغز را در مردان بهبود می بخشد. هنوز هیچ مطالعه ای اثرات روی مغز را بررسی نکرده است، به جز یک مطالعه که در آن کفیر بیماران شیمی درمانی بهبود داده است

عوارض جانبی کفیر :

مصرف کفیر ممکن است باعث :اسهال و درد شکم شود با این حال، اکثر شرکت کنندگان هیچ گونه عوارض جانبی را گزارش نکردند .دقت کنید که کفیر قبل از مصرف، به اندازه کافی تخمیر شده باشد. اگر چه شیر تخمیر شده حساسیت لاکتوز را کاهش می دهد، اما اگر به لاکتوز حساسیت داشته باشید، ممکن است تمایل داشته باشید از کفیر لبنی اجتناب کنید. در عوض می توانید کفیر درست شده از سویا، نارگیل یا سایر منابع غیر لبنی را انتخاب کنید.

 

کفیر چه عوارضی دارد؟

آگاهی ها و محدودیت ها

بیشتر مطالعات در مورد فواید کفیر روی حیوانات و سلول ها انجام می شود، در حالی که مطالعات انسانی شامل تعداد کمی از شرکت کنندگان است. مطالعات انسانی بیشتری برای تایید اثربخشی آن مورد نیاز است.

تداخل های دارویی

اگرچه کفیرحاوی برخی از باکتری ها است که در برابر آنتی بیوتیک ها مقاوم هستند (به ویژه کانامیسین و تترا تتراسایکلین ، آنتی بیوتیک ها (به خصوص به صورت خوراکی )ممکن است برخی از باکتری ها را در بکشد. این کار تاثیرات سودمند را کاهش می دهد. مخمر تحت تاثیر آنتی بیوتیک ها قرار نمی گیرد

از آنجا که کفیر واکنش ایمنی را متعادل می کند، باید با احتیاط با داروهای از جمله استفاده شود:

  •  آزاتیوپرین
  • سیکلوسپورین
  • داروهای بیولوژیک مانند - CD3 یا باسیلیسیماب
  • مایکوفنولات
  • تاکرولیموس
  • سیرولیموس
  • کورتیکواستروئیدها

اگرچه کفیر ممکن است به حفظ تعادل شکم در طول شیمی درمانی کمک کند، باید با احتیاط مصرف شود. برخی از باکتری اسید لاکتیک در کفیر در برابر داروهای شیمی درمانی مقاوم هستند. گونه های دیگر ممکن است با شیمی درمانی کشته شوند.

کفیر ممکن است حاوی مقادیر کمی الکل (0.5 %، مشابه آبجو )باشند. افرادی که به دلیل وابستگی به الکل استفاده می کنند ممکن است بخواهند از آن اجتناب کنند. استفاده همزمان می تواند موجب عوارض جانبی نظیر حالت تهوع، استفراغ، سردرد و مشکلات قلبی شود.

 

تمام آنچه باید درباره کفیر بدانید

نکات ایمنی کفیر

هنگامی که کفیر به صورت صنعتی آماده می شوند، فرآیندهای تخمیر به طور کلی با خطر بسیار پایین آلودگی ایمن هستند.

شستن زیاد یا پردازش نادرست می تواند دانه های کفیر را تغییر داده و باعث آلودگی توسط گونه های باکتری مضر باسیلوس یا میکروکوکوس شود.

مصرف کفیر

براساس آزمایش های بالینی، کفیر بطور ایمن روزانه 200 - 600 میلی لیتر مصرف شود.

توصیه می شود که در ابتدا 100 میلی لیتر از کفیر را مصرف کرده و سپس مقدار زمانی که بدن را برای نوشیدن آن تنظیم می کیند را افزایش دهید.

  • kefir grins