کفیر و کامبوچا

دستورالعمل تهیه کفیر و کامبوجا

کفیر و کامبوچا

دستورالعمل تهیه کفیر و کامبوجا

  • ۰
  • ۰

هر آنچه درباره کفیر و تاثیر آن بر بدن باید بدانید

کفیر، نوشیدنی غلیظی شبیه و حاصل تخمیر شیر با دانه‌های کفیر است که خواص زیادی را داراست. سرمنشأ این ماده کوه های قفقاز در روسیه می‌باشد.

این محصول منبع بسیار مهمی از ویتامین‌های گروه B خصوصا ویتامین B12 و B1، نیاسین، پیردوکسین و اسید فولیک، غنی از کلسیم، فیبر و پروتیئن است.

در این مطلب از کفیر می خوانید:

 

خواص کفیر

 

خواص کفیر برای سلامتی انسان

قارچ کفیر خواص بسیار زیادی دارد که در زیر به تمامی آنها اشاره می کنیم:

روده

ماست و نوشیدنی کفیر می‌تواند به تعادل عملکرد دستگاه گوارشی کمک کرده و با بیماری‌های گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS)، بیماری کرون و زخم معده مبارزه کند.

نوشیدن کفیر می‌تواند پس از مصرف آنتی‌بیوتیک و گذراندن دوران بیماری‌، باکتری های مفیدی را که از بین رفته‌اند، بازسازی کند.

باکتری های پروبیوتیک می‌توانند عوارض جانبی بعضی داروها مانند اسهال را کاهش دهند.

کمک به سم زدایی بدن

موتاژن ها (جهش زا ها)، عوامل مختلفی هستند که در همه جا یافت شده و می توانند دی ان ای را تغییر دهند.

به عنوان مثال، آفلاتوکسین نوعی ماده غذایی سمی است که توسط کپک ها ایجاد شده و در بسیاری از مواد غذایی مانند بادام زمینی (به همین دلیل است که مصرف کره بادام زمینی، در برخی افراد، باعث بروز حساسیت و واکنش های آلرژیک می شود.)، روغن های گیاهی خام یا ناخالص (مانند کانولا (دانه کلزا)، لوبیای سویا و بذر کتان) و غلات (مانند جو، سویا و ذرت) یافت می شود.

فرآورده های کفیر، به دلیا داشتن باکتری اسید لاکتیک می توانند به راحتی آفلاتوکسین و قارچ ها را از بین برده و از نظر ژنتیک، سلامت فرد را حفظ کند.

کبد

کفیر غنی از ویتامین های گروه B مثل B12, B1 و ویتامین K است که در عملکرد صحیح کبد نقش بسزایی دارند.

لاغری

کفیر و اضافه وزن ارتباط بسیار مستقیمی با همدیگر دارند. این ارتباط با نوع باکتری موجود در روده بوجود می آید.

زیرا این باکتری ها می توانند ترکیباتی از خود آزاد کرده و وارد خون کنند.

این ترکیبات بر روی بافت چربی مستقر شده و باعث افزایش سوخت و ساز بدن می شود.

علاوه بر این باکتری های موجود در روده تاثیر مهمی در ذخیره چربی در بدن دارند.

به مرور زمان با مصرف رژیم غذایی نادرست، باکتری های روده کاهش پیدا کرده و باکتری های بیماری زا جایگزین آنها می شوند.

از این رو افراد دچار به اضافه وزن باید میزان بیشتری از مواد حاوی پروبیوتیک همچون کفیر را مصرف نمایند.

دیابت

کفیر، هموگلوبین، سطح گلوکز خون را کاهش می دهد. در نتیجه می تواند به رژیم غذایی برای کمک به دیابت اضافه شود.

کفیر در واقع فعالیت لوزالمعده را افزایش می دهد که این امر کنترل گلوکز را بهبود می بخشند.

 

کودکان

کفیر برای کودکان بسیار سودمند می باشد. به خصوص مصرف کفیر در خلال حاملگی توسط مادر بسیار توصیه می شود.

زیرا کفیر داری مقادر کافی و مناسب انواع چربی های طبیعی، ویتامین ها و پروتئین های مورد نیاز برای زنان حامله می باشد.

کفیر دارای مقادیر مناسبی فسفر، کلسیم و ویتامین D می باشد، این ریز مغذی ها بسیار راحت توسط دستگاه گوارش انسان از کفیر جذب می شوند.

رشد کافی استخوان ها و دندان ها در بچه های تمامی سنین، از دوران جنینی تا بالاتر وابسته به این ریز مغذی های اصلی می باشد

همچنین اسید لاکتیک تخمیری کفیر بسیار مفید برای جنین می باشد.

پوکی استخوان

کفیر دارای ترکیبات زیست فعال است که به جذب کلسیم کمک کرده و از پوکی استخوان جلوگیری می‌‌کند.

همچنین در کفیر ویتامین K۲ وجود دارد که در سلامت استخوان ها و افزایش جذب کلسیم مؤثر است. کمبود این ویتامین می‌تواند جذب کلسیم و سلامت استخوان ها را با مشکل مواجه کند.

باکتری های پروبیوتیک موجود در کفیر جذب مواد مغذی را افزایش می‌دهند. در کنار این خواص باکتری های پروبیوتیک، خود شیر به تنهایی دارای ترکیباتی است که در سلامت استخوان ها مؤثرند.

فسفر، کلسیم، منیزیم و ویتامین‌ D و K۲ از این ترکیبات هستند.

درمان سرطان

کفیر می‌تواند در مبارزه با سرطان‌ به بدن تان کمک کند. کفیر سلاحی قدرتمند در مقابل تکثیر سلول های سرطانی است.

ترکیبات موجود در نوشیدنی های پروبیوتیک موجب می‌شوند سلول های سرطانی در معده، خودشان را نابود کنند.

کفیر می‌تواند رشد تومورها و تبدیل سلول‌های غیرسرطانی به سرطانی را در مراحل اولیه متوقف کند.

در مطالعه‌ای که بر روی حیوانات صورت گرفت، مشاهده شد که مصرف کفیر می‌تواند سلول های سرطانی پستان را تا ۵۶٪ کاهش دهد، در حالی که در مورد ماست این مقدار فقط ۱۴٪ بود.

درمان حساسیت

آسم و بسیاری از حساسیت‌ها ناشی از التهاب هستند. باکتری های موجود در کفیر می‌توانند به دستگاه ایمنی بدن کمک کنند تا واکنش‌های آلرژیک را سرکوب کند.

برخی از دانشمندان معتقدند که واکنش‌های آلرژیک ناشی از کمبود باکتری های مفید روده هستند.

۱۷ مطالعه از مجموع ۲۳ مطالعه‌ی مختلفی که در این زمینه بر روی ۲۰۰۰ نفر صورت گرفتند، از تأثیر مثبت کفیر بر علائم حساسیت و بهبود کیفیت زندگی حکایت دارند.

پوست

آسیب‌ دیدن روده می‌تواند سیگنال‌هایی به پوست ارسال کند و توازن طبیعی پوست را بر هم بزند.

در نتیجه‌ی این پدیده، علائمی مانند آکنه، پسوریازیس (صدفک)، جوش و اگزما بروز می‌کنند.

کفیر علاوه بر تأثیری که بر روده و در نتیجه پوست دارد، خود نیز در درمان سوختگی‌ها و جوش‌ها مفید است.

کربوهیدرات موجود در کفیر که کفیران نام دارد، می‌تواند دستگاه ایمنی را تقویت کند و زخم‌های سطح پوست را بهبود بخشد. محافظت از بافت پیوندی نیز از تأثیرت این ماده است.

 

لازم به ذکر است که تاثیر مثبت کفیر بر روی پوست و موی خود را با استفاده مداوم از آن مشاهده خواهید کرد.

برای این منظور کافیست به مدت ۱ ماه، شبی یک لیوان کفیر را پیش از خواب بنوشید.

همچنین شما می توانید از کفیر در تهیه یک ماسک بسیار موثر برای داشتن پوستی شفاف و بدون لک استفاده کنید.

برای تهیه ماسک کفیر، ۱ قاشق چایخوری روغن بادام تلخ را با ۲ قاشق غذاخوری کفیر مخلوط کنید و هر شب روی پوست بمالید و بعد از گذشت بیست دقیقه آن را بشویید.

بهبود حساسیت نسبت به لاکتوز

شاید غیر طبیعی به نظر برسد، اما فرآروده های دیگر شیر، مانند کفیر می تواند به افرادی که نسبت به لاکتوز شیر حساسیت دارند، کمک کند.

برای درک بهتر این موضوع، بهتر است این نکته را به خاطر داشته باشید که تخمیر می تواند ساختار مواد غذایی را تغییر دهد.

از این رو، تخمیر شیر باعث می شود میزان لاکتوز در کفیر کاهش یابد.

تقویت سیستم ایمنی بدن

کفیر دارای ترکیبات مفیدی مانند بیوتین و فولات است. اینها دستگاه ایمنی را تقویت و از سلول‌ها محافظت می‌کنند.

این باکتری به همراه چند باکتری دیگر برای تقویت دستگاه ایمنی و جلوگیری از رشد بسیاری از باکتری‌های مضر، مفید است.

در کفیر ترکیب قدرتمند دیگری وجود دارد که فقط در نوشیدنی‌های پروبیوتیک یافت می‌شود.

این ترکیب، پلی‌ساکارید غیرمحلول کفیران نام دارد و خواص ضدمیکروبی‌ آن در از بین بردن قارچ کاندیدا مؤثر است. هم‌چنین کفیر می‌تواند کلسترول و فشار خون را کاهش دهد.

یکی از باکتری های مفید کفیر، لاکتوباسیلوس کفیری نام دارد. این باکتری در مبارزه با باکتری‌های مضر مانند سالمونلا و اشرشیا مؤثر است.

 

خواص کفیر

طرز تهیه دوغ کفیر

بخش اول

 

اگر برای اولین بار است که از قارچ ها استفاده می نمائید، ابتدا ۳۰ گرم قارچ کفیر را در سبد پلاستیکی ریخته و با یک لیوان آب معدنی شستشو دهید

“برای شستن قارچ کفیر به هیچ عنوان از آب لوله کشی استفاده ننمائید.”

کفیر های شسته شده را در داخل ظرف شیشه ای قرار دهید.

به هیچ عنوان از ظروف فلزی برای تهیه کفیر استفاده ننمائید.

برای هر بار استفاده از دانه های کفیر، نیازی به شستن آنها نمی باشد.

بخش دوم

 

دو لیوان شیر را در ظرف درب بسته، مدت کوتاهی بیرون از یخچال می گذاریم تا هم دما با درجه حرارت محیط خانه شود.

سپس شیر را به قارچ های داخل ظرف شیشه ای اضافه کنید و با قاشق چوبی یا پلاستیکی، به آرامی شیر و قارچ ها را به مدت ۱۰ ثانیه هم بزنید.

برای گرم کردن شیر به هیچ عنوان از ماکروفر استفاده ننمائید

حتما از شیر پاستوریزه تولید روزانه و دارای تاریخ مصرف حداکثر ۴ روزه استفاده کنید.

به هیچ عنوان از شیر های با ماندگاری طولانی، مثلا شیر های پاکتی با ماندگاری بیش از ۱۰ روز استفاده ننمائید، چون مواد نگهدارنده این گونه شیرها، قارچ های شما را از بین خواهد برد.

 

ظرف را طوری پر نمائید که حداقل دو تا چهار سانت از سر ظرف خالی بماند.

بخش سوم

 

درب ظرف شیشه را با دو لایه پارچه ضخیم و کمی نخ محکم می بندیم و آنرا در داخل مکانی تاریک مانند کمد یا کابینت آشپزخانه با درجه حرارت ۲۵ درجه سانتی گراد (حرارت معمولی خانه) برای مدت ۱۸ تا ۲۴ ساعت قرار می دهیم.

برای بستن درب می توانیم از درب پلاستیکی نیز استفاده نمائیم، که آن را باید به صورت معمولی ببندیم. درب نباید سفت بسته شود.

بخش چهارم

 

پس از ۱۲ ساعت اگر سری به ظرف بزنید، دانه های زرد رنگ کشک مانندی را در انتهای آن خواهید دید، که یعنی شیر در حال تخمیر و تبدیل شدن به کفیر می باشد.

جدا سازی قارچ کفیر از دوغ کفیر:

پس از طی شدن زمان تخمیر، کفیر شما آماده خوردن می باشد،

برای جداسازی دوغ از دانه های قارچ کفیر از سبد پلاستیکی استفاده نمائید.

ابتدا شیشه را خوب تکان دهید تا محتویات ظرف یکدست گردند و قارچ ها راحت تر از مایع کفیر جدا شوند.

سپس ظرفی را در زیر سبد قرار دهید و محتویات شیشه را در داخل سبد خالی نمائید.

با کمک قاشق چوبی با ملایمت محتویات را جابجا نمائید تا مایع کفیر کاملا از قارچ ها جدا شده و به داخل ظرف زیرین آن وارد شود.

کفیر جدا شده را می توانید مستقیما میل نمائید و یا با آن دسرها و غذاهای خوشمزه درست کنید. یا برای مدت ۱۰ روز در داخل یخچال و در ظرف شیشه ای نگهداری و م

 

مواد تشکیل دهنده کفیر

صرف نمائید.

 

قارچ کفیر به دو صورت نگهداری می شود:

  1. قارچ زنده که در داخل شیر و در دمای اتاق نگهداری می شود
  2. قارچ خشک شده همراه با شیر خشک که در یخچال نگهداری می شود

در هر دو صورت وقتی این قارچ ها بدست شما برسد، مدتی طول می کشد که به حالت عادی رشد و نمو خود و امکان تولید کفیر خوب برسند.

قارچ های کفیری که در شیر به صورت زنده ارسال می کردند معمولا طی ۲ تا ۳ روز نگه داری صحیح و قارچ های خشک شده طی ۷ تا ۱۴ روز به حالت طبیعی و با کیفیت خود بر خواهند گشت

مواد تشکیل دهنده کفیر

۱۷۵ میلی لیتر (۶ اونس) کفیر شامل :

پروتئین: ۶ گرم
کلسیم: ۲۰ درصد RDA
فسفر: ۲۰ درصد RDA
ویتامین B12: 14 درصد RDA
ریبوفلاوین (B2): 19 درصد RDA
منیزیم: ۵ درصد RDA
مقدار مناسبی از ویتامین D
انرژی :حدود ۱۰۰ کالری
کربوهیدرات :۷/۸ گرم
چربی: ۳/۶ گرم که این مقادیر به نوع شیری که استفاده می شود بستگی دارد.

 

https://prebiotic.ir/what-is-kefir

  • ۰۰/۰۸/۲۸
  • kefir grins

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی